Pengambilan Pelajar Baru

Pengambilan Pelajar Baru

Asrama Lelaki

Asrama Lelaki

Banguan B (kelas)

Banguan B (kelas)

Bangunan Kelas Dan Asrama Pelajar Hafizah

Bangunan Kelas Dan Asrama Pelajar Hafizah

Bangunan Alimah Dan Hafizah (Wanita)

Bangunan Alimah Dan Hafizah (Wanita)

Derma Pembinaan Bangunan Pelajar Hafizah

                                                           Darul Ulum Ihya Ulumuddin                                                             74A,Jalan Langgar
06500 Alor Setar,Kedah
No pendaftaran: JHEAINKD/02/2012

Tuan/Puan

Dengan Izin Allah swt, sebuah Madrasah telah didirikan dengan nama Darul Ulum Ihya Ulumuddin bertujuan menyediakan kemudahan tempat menghafal AL-QURAN dan mendalami ilmu pengetahuan Islam.(lelaki dan wanita)

Madrasah ini dibuka pada tahun 1995 dan sehinga kini penuntutnya ada sekitar 160 orang. Kini Darul Ulum sedang membina kelas bagi penuntut perempuan ( hafizah)

Pihak Darul Ulum sekarang sedang berusaha  mencari dana untuk Menyiapkan kelas dan asrama pelajar hafizah yang mana pelajar hafizah sekarang ini terpaksa menggunakan musolla sebagai kelas dan asrama mereka.

Pihak Darul Ulum berharap tuan puan dapat sama-sama membantu pihak madrasah untuk meneruskan projek ini, projek ini menelan belanja sekitar rm300 ribu untuk membina 2 buah kelas dan 1 asrama dan 1 bilik tandas dan bilik mandi.

Disebabkan kekurangan dana pihak Darul ulum terpaksa memperlahankan projek ini, Projek ini berukuran 200x20 kaki persegi. Darul Ulum memerlukan sumbangan orang ramai  untuk menyiapkan kelas, asrama, tandas dan bilik mandi yang bergerak perlahan kerana disebabkan kekurangan dana.

Pihak Darul Ulum berharap tuan/puan dapat tampil untuk memberi sumbangan berbentuk wang ringgit atau dalam bentuk barang, pihak Darul Ulum  amat mengalu-alukan segala sumbangan tuan/puan, sumbangan dari tuan/puan dapat di salur disalurkan kedalam akuan bank Darul Ulum atau kepada wakil yang di lantik oleh pihak darul ulum.

Sumbangan tuan/puan akan menjadi pahala yang berterusan dan ganjaran yang besar disisi Allah s.w.t. sumbangan tuan/puan akan digunakan untuk pembinaan bangunan dan madrasah.
 

Cara mudah untuk menyalurkan bantuan adalah dengan memasukkan dana kedalam akaun  

Nama bank      : BANK MUAMALAT
No akaun          :020 600 0020 2718
Nama akaun    : Darul Ulum Ihya Ulumuddin

Nama Bank      :MAYBANK
NO Akaun        :1520 2320 3394
Nama akaun     :Mohammad bin abd kadir

Nama Bank      :BANK ISLAM
No akaun          :020 110 2032 1510
Nama Akaun    :Mohammad bin abd kadir

Untuk pertanyaan dan sumbangan sila hubungi
Ustaz Mohamad Abd Khadir    Tel: 017-5916566       
Ustaz Mohd Waliyallah             Tel: 0124667684Sepertimana Firmannya bermaksud: “Perumpamaan orang-orang yang membelanjakan hartanya di jalan Allah adalah seperti sebiji benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, di setiap tangkai itu pula terdapat seratus biji. Allah menggandakan (pahala) bagi sesiapa yang Dia kehendaki dan Allah Maha Luas ( kurniaanNya), lagi Maha Mengetahui.” (AL-Baqarah:261)
 Sebelum pembinaan

Permulaan Dalam Pembinaan


50% pembinaan Di Jalankan

segala sumbangan tuan/puan insyallah akan menjadi sedekah jariah dan pahalanya tidak akan terputus sampai bila-bila....

Diriwayatkan dari Abu Hurairah Radhiyallahu 'an bahawasanya Rasulullah Sallallahu 'alaihi wasallam bersabda: “Apabila seseorang manusia itu meninggal dunia maka terputuslah segala amalannya melainkan daripada tiga perkara iaitu sedekah jariah, ilmu pengetahuan yang dapat diambil manfaat daripadanya dan anak soleh yang mendoakan untuknya”.  (Hadith riwayat Imam Muslim)

Terima kasih

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sociable