Pengambilan Pelajar Baru

Pengambilan Pelajar Baru

Asrama Lelaki

Asrama Lelaki

Banguan B (kelas)

Banguan B (kelas)

Bangunan Kelas Dan Asrama Pelajar Hafizah

Bangunan Kelas Dan Asrama Pelajar Hafizah

Bangunan Alimah Dan Hafizah (Wanita)

Bangunan Alimah Dan Hafizah (Wanita)

Selasa, 28 Mei 2013

Mencari Keberkatan



Kisah 1
Afiq: "Abah, tolong beli A4 paper ya on the way balik ofis tu, kat umah dah abih la... afiq nak kena print yang cikgu suruh ni, nak dalam lima enam helai..."

Hamdan: "Ok"

Hamdan terus bangun menuju ke tempat mesin fotostat.... ambik kertas A4 agak2 dalam 'ketebalan setengah inci' gitu. Kassim yang menyedari perbuatan Hamdan, tak tunggu dah,..terus ambik peluang sound,

"Ai, tak berkat la bro ambik ofis punya"


Hamdan: "Alaaa, aku bukan ambik banyak pun, setakat tiga empat elai camni pun nak bising, tu orang lain lagi la... aku tengok ambik sampai 1 rim, boleh pulak!"

Kassim hanya mampu tersengih, dalam hati berkata.."ikut suka hati ko la labuuu, sendiri mau ingat le.."



Kisah 2:

Milah: "Shima, cuba ko tengok... orang sebelah ada umah tak?"

Shima: "Ngapa mak?"

Milah: "Ko tengok je la, kalu diaorang takde, ko cepat2 pegi kerat daun pandan dalam dua tiga elai. Mak nak masak bubur kacang ni. Alahh ko hulur je tangan ikut celah pagar tu cam biasa.... tarik dua tiga elai, kerat! .... Takpe, bukan ambik banyak pun, nanti kalu ada lebih bubur ni, kita ulur kat depa, tu pun kalo depa balik cepat..."



Kisah 3:
Afiq: "Alaa abah.... seliper Afiq ilang le, dah baru lagi siper tu...", rungut afiq masa ke dua-dua beranak ini sedang mencari seliper lepas keluar dari masjid.

Hamdan: "Ish, sapa la punya kerja tu.. nak kena bantai aper... takpe lah ko cari je lah memana siper yang muat ngan ko.. pakai je..."

2 ulasan:

  1. Salam tuan.
    Terimakasih sudi copy n paste post ini dan beberapa posting lain dari blog saya. Moga tuan dirahmati Allah.. ameen

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sociable